Sami -> (11/23/2000 12:54:00 PM)
|
quote:
Originally posted by JTV:
Joo, sellainen käsitys noista itänaapurin tykistömenetelmistä on jäänyt että ampuivat yleensä paljon kranaatteja isolla tykkimäärällä, hitaaseen tahtiin ja isolla hajonnalla verrattuna suomalaiseen tapaan ampua lyhyt maksimitulinopeuksilla ammuttu pieni-hajontainen keskitys (esim. Portinhoikassa ja Kuuterselässä tuo viimeinen keskitys ennen hyökkäystä kesti vain minuutin mutta ammuttiin P:ssa 11 patteristolla ja K:ssa 4 patteristolla niin suurilla tulinopeuksilla kuin mahdollista).
Niistä suomennetuista itänaapurin ohjesäännöistä:
Muistaakseni ne ovat Fennica-salissa kun ovesta menee sisään niin ne ovat oikealla puolella perällä ikkunan vieressä, jumalaton määrä pienen vihkon - pienen kirjan kokoisia kirjasia. Eri juttu on sitten miten helposti niistä löytää mitä etsii - valikoima on melkoinen ja järjestys on lukemattomien etsijöiden jäljeltä mitä sattuu. Siellä ovat peräkkäin itänaapurin (keisarikunnan aikaisista alkaen neukkulaisiin) sekä suomalaiset ohjesäännöt. En mene muuten vannomaan etteivätkö nuo voisi olla Historica-salissakin, niitä on jokatapauksessa hyllymetri poikineen joten löytynevät kun tietää etsivänsä niitä ;-)
Fennicassa ei ole kuin muutama suomalaista ase-aiheista teos, parhaat valikoimat (tosin ei suomenkieliset) ase-aiheisia opuksia ovat Generalia:ssa ovelta oikealle katsoen sekä käsikirjastossa ovelta vasemmalle katsoen. Oletko muuten vilkaissut sellaisia opuksia kuin "Taschenbuch der heere 1939" ja "Taschenbuch der tanks"?, mielenkiintoisia opuksia noin yleensä ja varsinkin jos haluaa lukea eri maiden 1930-luvun asevoimista.
- Eli olen siis kolunnut Fennica-salin "oikeata" nurkkaa. Pitaapa muuten vilkaista neuvomaasi paikka Generalia:ssa. On sielläkin tullut kyllä käytyä kirjoja vilkuilemassa, mutta ei niin tarkasti kuin olisi pitänyt. Koetan katsoa jos loytyisi mainitsemasi sakujen "taskukirjat".
Se on vain perkeleellistä, että se mokoma menee kiinni jo klo 16.00, mikä rajoittaa huomattavasti meikäläisen mahdollisuuksia koluta hyllyjä. Pitäisi vissiin joku päivä ilmoittaa itsensä "kipeäksi" töihin, ja mennä sinne kirjastoon heti aamusta, ja viettää koko päivä.
T:Sami
P.S. Eli siis kaikille karttanikkareille, paras (ja vissiin halvin) tapa saada kannakselta tarkkoja karttoja, on marssia kiltisti sota-arkistoon, mistä saa 1:20 000 kartoista valokopioita hintaan 12 mk kpl (yksi "karttalehti" on kopioituna 4 x A3 kokosta lehteä). Ne on niitä vuodelta 30-luvun puolivälin karttoja, jotka olivat "vain virkakäyttöön" 90-luvulle asti. Ihan hyviä ne kartat on valokopioinakin, joista näkyy yksittäiset ladot jne. purot, polut yms. eivät näy niin selvästi, mutta luulisi silti riittävän SPWAW-käyttöön.
|
|
|
|