(Full Version)

All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [World War II] >> Steel Panthers World At War & Mega Campaigns



Message


Sami -> (11/24/2000 7:19:00 PM)

quote:

Originally posted by JTV: Taisi kyseinen "Nord" sotia Lapissa vaikka se epämääräisesti Karjalassa väitettiin olleen: http://www.feldgrau.com/6ss.html Taisi muuten sama divisioona saada vielä todella huonon arvostelun suomalaiselta taholta, oli kuulemma selvästi huonommin varustettu ja koulutettu kuin muut saksalaisten Lapissa ollet yksiköt. Noiden Lapin sodan scenaarioiden mielenkiintoisuutta tosin helposti rajoittaisi se ettei panssariajoneuvoja paljonkaan ollut taisteluissa. Saksalaisilla oli Lapissa silloin vain yksi ps-pataljoona ranskalaisia sota-saalisvaunuja ja suomalaisilla panssarien eteneminen oli tuhoutuilla+miinoiteluilla silloilla/teillä niin hidasta etteivät ne paljon taisteluihin osallistuneet. Panssarien välisiä taisteluita sattui tiettävästi koko Lapin sodassa vain yksi, jossa suomalainen T-26 tuhosi tunnistamattoman pienen saksalaisen psv:n (todennäköisesti Pz-II, tarkempi selostus tuosta "Marskin panssarintuhoojat"-kirjassa).
Moi! Taitaa taas olla kyseessä yleinen fiba, eli harva tietää missä pohjois-karjala loppuu, ja missä "lappi" alkaa. Itse esim. en tiedä missä se raja virallisesti kulkee. On muuten toi Käkelän Ekin kirja erittäin hyvä. Pitkään sai odotella kirjaa, joka painottuu panssarintorjuntaan. Terveisin, Sami




JTV -> (11/27/2000 3:02:00 PM)

quote:

Originally posted by Sami: Moi! Taitaa taas olla kyseessä yleinen fiba, eli harva tietää missä pohjois-karjala loppuu, ja missä "lappi" alkaa. Itse esim. en tiedä missä se raja virallisesti kulkee. On muuten toi Käkelän Ekin kirja erittäin hyvä. Pitkään sai odotella kirjaa, joka painottuu panssarintorjuntaan. Terveisin, Sami
Joo, vaikka olen Suomen puolella Pohjois-Karjalassa aikanaan asunutkin niin en ole itsekään ihan selvillä mihin se raja on maantieteellisesti tuolla itänaapurin puolella perinteisesti sijoittuu (Suomen puolellahan siinä on Kainuu selvästi rajoittamassa). Tuo "Marskin panssarintuhoojat" on todellakin ensimmäinen todella kattava esitys Suomalaisesta pst:stä II MS:n aikana. Noista Jääkäriprikaatin pataljoonista kaipaisin vielä kunnon historiikkia, sen kun joku kirjoittaisi (vaikka juuri Käkelä) niin sitten olisivat kaikki jatkosodan Ps-Divisioonan isoimmat osat saaneet omat kirjansa.




Sami -> (11/27/2000 6:46:00 PM)

quote:

Originally posted by JTV: Joo, vaikka olen Suomen puolella Pohjois-Karjalassa aikanaan asunutkin niin en ole itsekään ihan selvillä mihin se raja on maantieteellisesti tuolla itänaapurin puolella perinteisesti sijoittuu (Suomen puolellahan siinä on Kainuu selvästi rajoittamassa). Tuo "Marskin panssarintuhoojat" on todellakin ensimmäinen todella kattava esitys Suomalaisesta pst:stä II MS:n aikana. Noista Jääkäriprikaatin pataljoonista kaipaisin vielä kunnon historiikkia, sen kun joku kirjoittaisi (vaikka juuri Käkelä) niin sitten olisivat kaikki jatkosodan Ps-Divisioonan isoimmat osat saaneet omat kirjansa.
Vai Kainuuko se onkin... no tulipa selväksi. Mutta kun itse en tiennyt(enkä varmasti ole ainoa), niin ihmekkös tuo, että ulkomaalaisilta menee alueiden nimet sekaisin... [img]http://www.matrixgames.com/ubb/smile.gif[/img] Olet aivan oikeassa tuon kirja-asiasi kanssa. Kyllä olisi paikallaan pataljoonien historiikit, mutta muistaakseni ne eivät olleet Käkelän seuraavan kirjan aiheena. Terveisin, Sami




JTV -> (11/28/2000 2:04:00 PM)

quote:

Originally posted by Sami: Olet aivan oikeassa tuon kirja-asiasi kanssa. Kyllä olisi paikallaan pataljoonien historiikit, mutta muistaakseni ne eivät olleet Käkelän seuraavan kirjan aiheena. Terveisin, Sami
Et satu tietämään mikä on hänen seuraavan kirjansa aiheena?




Sami -> (11/28/2000 8:15:00 PM)

quote:

Originally posted by JTV: Et satu tietämään mikä on hänen seuraavan kirjansa aiheena?
Terve, tuota itse asiassa on käynyt niin nolosti, etten enää muista. Uudestaan en sitä enää kehtaa kysyä, mutta muistan varmasti sen, että Erkki valitti siitä tulevan "ohut kuin neidon nilkka". [img]http://www.matrixgames.com/ubb/smile.gif[/img] (hyvä vertaus, vai mitä?) Eli ei varmastikaan mikään yksikön historiasta kertova teos, sillä siitähän nyt tuskin olisi lähdeaineistopulaa... Terveisin, Sami




Tykkijulli -> (11/29/2000 8:47:00 PM)

Tuli tässä mieleen, että olisikohan hyvä idea tehdä hypoteettinen "viimeinen taistelu" salpa-linjalla kesälle -44? Yleensä en ole näistä hypoteettisista viritelmistä innostunut, mutta voisi olla mielenkiintoista kokeilla, minkälaisen vastuksen tuo linnoitusketju venäläisille tarjoaisi. Ainakin paikanpäältä nähtynä tulee se olo, ettei tekisi mieli hyökätä sitä vastaan. Olisiko mitään ideaa, mistä löytyisi karttoja linnoituslaitteista? Maastokartat alueesta tietysti löytyvät, mutta entä juoksuhaudat, bunkkerit jne?




JTV -> (11/30/2000 3:25:00 PM)

quote:

Originally posted by Tykkijulli: Tuli tässä mieleen, että olisikohan hyvä idea tehdä hypoteettinen "viimeinen taistelu" salpa-linjalla kesälle -44? Yleensä en ole näistä hypoteettisista viritelmistä innostunut, mutta voisi olla mielenkiintoista kokeilla, minkälaisen vastuksen tuo linnoitusketju venäläisille tarjoaisi. Ainakin paikanpäältä nähtynä tulee se olo, ettei tekisi mieli hyökätä sitä vastaan. Olisiko mitään ideaa, mistä löytyisi karttoja linnoituslaitteista? Maastokartat alueesta tietysti löytyvät, mutta entä juoksuhaudat, bunkkerit jne?
Löytysiköhän sota-arkistosta? Salpa-linja oli ilmeisesti muuten erinomainen puolustuslinja mutta kunnon pst-kalustosta oli siinäkin puutetta vielä vuonna 1944 (vain 37mm ja 45mm pst-tykkejä oli asennettu sen bunkkereihin, muille ei ollut sopivia lavetteja). Kun Jatkosota loppui niin valmisteilla olivat bunkkerilavetit tykkityypeille: - 75 K/40 (sama kuin 75 PstK/40) - 90 K/77 - 107 K/77 - 75 K/97-38 - 122 K/31-44 Noista varsinkin 75 K/40 ja 122 K/31-44 olisivat parantaneet Salpalinjan pst-kykyjä huomattavasti.




Sami -> (11/30/2000 3:33:00 PM)

quote:

Originally posted by Tykkijulli: Tuli tässä mieleen, että olisikohan hyvä idea tehdä hypoteettinen "viimeinen taistelu" salpa-linjalla kesälle -44? Yleensä en ole näistä hypoteettisista viritelmistä innostunut, mutta voisi olla mielenkiintoista kokeilla, minkälaisen vastuksen tuo linnoitusketju venäläisille tarjoaisi. Ainakin paikanpäältä nähtynä tulee se olo, ettei tekisi mieli hyökätä sitä vastaan. Olisiko mitään ideaa, mistä löytyisi karttoja linnoituslaitteista? Maastokartat alueesta tietysti löytyvät, mutta entä juoksuhaudat, bunkkerit jne?
- Hyvä idea Tykkijulli, Ellet itse tahdo mennä maastoon piiiitkän mittanauhan & piirustuslehtiön & parin kaverin & olutkorillisen kanssa, niin sitten ehkä kannattaisi 1) soittaa sota-arkistoon, ja kysyä onko olemassa mitään valmiiksi lajiteltua aineistoa tuosta aiheesta, ja/tai neuvoa mistä saattaisi löytyä 2) soittaa sotamuseoon, ja kysyä samat 3) käydä lainaamassa Reino Arimon "Suomen linnoittamisen historia" 4) luovuttaa, ja juoda yksin se olutkori, jolloin kyllä unohtuu ongelmat.




JTV -> (11/30/2000 8:36:00 PM)

quote:

Originally posted by Sami: - Hyvä idea Tykkijulli, 1) soittaa sota-arkistoon, ja kysyä onko olemassa mitään valmiiksi lajiteltua aineistoa tuosta aiheesta, ja/tai neuvoa mistä saattaisi löytyä 2) soittaa sotamuseoon, ja kysyä samat 3) käydä lainaamassa Reino Arimon "Suomen linnoittamisen historia" 4) luovuttaa, ja juoda yksin se olutkori, jolloin kyllä unohtuu ongelmat.
Tykkijulli: Ehdottaisin että yrität noita ratkaisutapoja 2 ja 3, ja jos ne eivät toimi niin sitten tuo ratkaisutapa 4 voisi olla paikallaan ;-) Tuossa Arimon kirjassa (ainoa tiiliskivi-paksuinen kirja lajissaan muuten) ei muistaakseni ole siinäkään ainakaan kattavia karttoja Salpalinjasta mutta sen sijaan mm. hyvät esittelyt eri bunkkerityypeistä (rakenteet, aseistus jne) joten siitä on kyllä hyötyä. Sotamuseon jättäisin ihan suosiolla väliin tässä aiheessa ja panostaisin sen sijaan tuonne Sota-arkiston suuntaan - en yhtään hämmästelisi jos niillä on koko Salpalinjan kaikki linnoitteet karttoina selosteineen ja kaikkineen kansioihin pakattuina. Sotakorkeakoulun kirjastosta tuli aikoinaan etsittyä Salpalinjasta olevia kirjoja ja tuo Arimon on ilmeisesti ainoa kelvollinen aiheesta (muut ovat sellaisia surkeita vihkoja joissa on esitelty bunkkeri tai pari). Tuon Arimon teoksen perusteellakin voisi tehdä varmaan ihan hyvän Salpalinja-scenaarion jos Sota-arkistossa vierailu sattuu syystä tai toisesta olemaan pois vaihtoehtojen joukossa. Mietitkö jo tarkemmin paikkaa? Suomenlahdesta Saimaaseen oleva osuus oli kovimmin linnoitettu ja tieväylien varret varmaan niistäkin vielä erityisen voimakkaasti, joten kohta jossa joku itä-länsi suuntainen iso (silloisella mittakaavalla) tie kulkee Salpalinjan läpi sillä alueella voisi olla hyvä paikka tarkoitukseen.




Tykkijulli -> (11/30/2000 9:58:00 PM)

Jaahas, hyviä ehdotuksia ja kyllähän sen teko kiinnostaisi. Tällä hetkellä vaan ei aikaa oikein riitä opiskelukiireiltä. Asuinpaikasta johtuen sota-arkisto ja museo taitavat olla aika hankalia vaihtoehtoja. Tuota Arimon kirjaa voisi käydä kirjastoista etsimässä, toivottavasti sitä löytyy muualtakin kuin Helsingistä. Linjaa pääsen kyllä paikan päälle tutkimaan helposti eli luulisi jonkinlaisen skenaarion onnistuvan. Ja siis meren ja Saimaan välistä osaa olen ajatellut, sinnehän todennäköisesti päähyökkäys olisi kohdistunut. Tietääkö muuten kukaan mikä tarkoitus on ollut Lappeenrannassa sijaitsevalla linnoituspätkällä? Päälinjahan sijaitsee suunnilleen 30 km länteen Lappeenrannasta (muistaakseni). On totta, että salpalinja ei olisi kovinkaan paljoa parantanut panssarintorjuntaa, mutta venäläisten tykistön tehoa se olisi vähentänyt merkittävästi. Ja tykistötuli taisi kuitenkin olla se merkittävin tappioiden aiheuttaja Kannaksen taisteluissa suomalaistenkin puolella.




Sami -> (12/1/2000 4:03:00 PM)

quote:

Originally posted by Tykkijulli: Jaahas, hyviä ehdotuksia ja kyllähän sen teko kiinnostaisi. Tällä hetkellä vaan ei aikaa oikein riitä opiskelukiireiltä. Asuinpaikasta johtuen sota-arkisto ja museo taitavat olla aika hankalia vaihtoehtoja. Tuota Arimon kirjaa voisi käydä kirjastoista etsimässä, toivottavasti sitä löytyy muualtakin kuin Helsingistä. Linjaa pääsen kyllä paikan päälle tutkimaan helposti eli luulisi jonkinlaisen skenaarion onnistuvan. Ja siis meren ja Saimaan välistä osaa olen ajatellut, sinnehän todennäköisesti päähyökkäys olisi kohdistunut. Tietääkö muuten kukaan mikä tarkoitus on ollut Lappeenrannassa sijaitsevalla linnoituspätkällä? Päälinjahan sijaitsee suunnilleen 30 km länteen Lappeenrannasta (muistaakseni). On totta, että salpalinja ei olisi kovinkaan paljoa parantanut panssarintorjuntaa, mutta venäläisten tykistön tehoa se olisi vähentänyt merkittävästi. Ja tykistötuli taisi kuitenkin olla se merkittävin tappioiden aiheuttaja Kannaksen taisteluissa suomalaistenkin puolella.
- Joo, ei se Arimon kirja tarkasti mitään näytä, mutta aiheesta paras löytyvä teos. Lappeenrannan linnoitteet saattavat hyvinkin olla Välirauhan aikaisia linnoitteita, mitä ruvettiin heti väsäämään itärajan suojaksi Talvisodan jälkeen. Tottahan tosiaan toi suoja tykistöä vastaan oli ehdottomalla etusijalla, mutta eikös Salpalinjassa ollut melkoisesti kanta- ja kenttälinnoitettuja tuliasemia tykistölle, joka monissa kohdin olisi voinut Tali-Ihantala tyyliin antanut "pientä" apua tankkeja vastaan. Niinhän muuten jotkut väittävät, että pelkkä linjan olemassaolo edesauttoi rauhan tekemisessä iivanan kanssa.




pppalo -> (12/2/2000 5:49:00 AM)

Kukakohan on tehnyt suomalaisten joukot sp4:seen? joku täältä? Lukiessa näitä viestejä tuntuu että porukalla on kyllä paljon tietoa takanaan, mutta mun mielestä siellä on kyllä virheitäkin/puutteita. esim: jalkavaki joukkueeseen kyllä teoriassa kuului 2 pikäkivääriä ja 2 kptä, mutta ei niitä kuitenkaan kaikille rittänyt. Talvisodan aikana riitti vain suojajoukoille. Reserville riitti kiväärit. Tämän lisäksi pelissä pitäisi olla nostoväki. Myöskin on turhaa pitää erillisiä suksi joukkoja. Kaikki suomalaiset hiihtivät kun siihen oli tarve. Jääkäreitäkin pitäisi olla kahdenlaisia: rynnäkkö(pyörät) ja tavallisia. Ja eihän ratsuväkeä ollut sodan aikana. Niin ja kyllähän emma oli paljon parempi pikäkivääri kuin lahti-saloranta. L-s:n valmistus lopetettiin jo sodan aikana, kun taas emma taisi olla palveluskäytössä vielä 80-luvulla.




JTV -> (12/4/2000 3:35:00 PM)

quote:

Originally posted by pppalo: Kukakohan on tehnyt suomalaisten joukot sp4:seen? joku täältä? Lukiessa näitä viestejä tuntuu että porukalla on kyllä paljon tietoa takanaan, mutta mun mielestä siellä on kyllä virheitäkin/puutteita. esim: jalkavaki joukkueeseen kyllä teoriassa kuului 2 pikäkivääriä ja 2 kptä, mutta ei niitä kuitenkaan kaikille rittänyt. Talvisodan aikana riitti vain suojajoukoille. Reserville riitti kiväärit. Tämän lisäksi pelissä pitäisi olla nostoväki. Myöskin on turhaa pitää erillisiä suksi joukkoja. Kaikki suomalaiset hiihtivät kun siihen oli tarve. Jääkäreitäkin pitäisi olla kahdenlaisia: rynnäkkö(pyörät) ja tavallisia. Ja eihän ratsuväkeä ollut sodan aikana. Niin ja kyllähän emma oli paljon parempi pikäkivääri kuin lahti-saloranta. L-s:n valmistus lopetettiin jo sodan aikana, kun taas emma taisi olla palveluskäytössä vielä 80-luvulla.
Minä taidan olla päävastuullinen tuosta Suomi oob:stä. Noista virheistä: Niitä on kyllä, mutta vielä tässä kuussa julkaistavaksi suunnitelluissa seuraavissa oob-versioissa niitä pitäisi olla paljon vähemmän. Iso osa niistä johtuu viime hetkellä niiden muuntamisesta hiukan uuteen muotoon jossa vaiheessa oob:hen oli pesiytynyt melkoinen joukko pieniä virheitä. Jalkaväestä: Talvisodassa joukkueen aseistus oli noin, jatkosodassa se oli erilainen. Nuo on jätetty pois paristakin syystä: 1. Tila uhkaa loppua muutenkin oob-tiedostosta kesken, varsinkin units-taso on todella täynnä 2. Koitimme esittää tyypilliset suomalaiset joukot, kaikkia olemassa olleita aseistusmuotoja ei yksinkertaisesti voi esittää koska muuten pelkkä jalkaväki täyttäisi koko oob-tiedoston. Pelistä puuttuu muuten paljon muitakin porukoita (esim. Rannikkojoukot). Kun jalkaväellä oli käytännössä lukemattomai sekalaisia aseistuksia (varsinkin sotasaalisaseista johtuen) kun oli niin päätimme pysytellä mahdollisimman suurilta osin noissa kirjavahvuus-organisaatiossa. Muuten jos et ole huomannut niin esim. tykistöstä puuttuvat kokonaan jäykkälavettiset tykit, tämäkin johtuen siitä ettei tilaa yksinkertaisesti ole joten jätimme ne pois koska niiden käyttö oli kuitenkin rajoitetumpaa. Pelin mukaan on laitettu oob-editori juuri sitä varten että jokainen voi muuntaa oob-tiedostoa halutessaan esim. sellaisten scenaarioiden tekemistä varten joissa tarvitaan joukkoja joilla on epätavallinen aseistus. Hiihtojoukoista: Hiihtojoukot ovat mukana erillisinä peliteknisistä syistä, niille on koodattu bonus liikkumanopeuteen lumisilla kartta-heksoilla. Pelin tavallinen jalkaväki ei saa tätä etua. Jääkäreistä: Jääkärit on laitettu vain pyörien kera koska ne on tarkoitettu käytettäviksi kuten Panssari Divisioonan Jääkäriprikaatin jääkärit, eli etenemään panssariajoneuvojen kanssa. Sitä paitsi niiden erikseen laittamiseen myös jalkaisin liikkuvina ei ole yksinkertaisesti tilaa oob-tiedostossa. Polkupyöräjoukot (koko joukkotyyppi) eivät muuten toimi mitenkään erinomaisesti pelissä. Vaihtoehtona oli kuitenkin joko laittaa ne polkupyörien kera tai vain jalkaisin liikkuvina (jolloin ne eivät olisi kestäneet omien panssarien mukana etenemisessä), joten päätimme laittaa ne polkupyörien kera. Ratsuväestä: Talvisodan aikana ratsuväki toimi pääasiassa jalkautettuna, jatkosodassa ratsuväki rykmentit sen sijaan olivat erittäin aktiivisesti mukana hevosineen. Pikakivääreistä: "Emma" on pelissä huomattavasti parempi (itseasissa liiankin paljon tarkkuuden osalta). Lahti-Saloranta on sen sijaan laitettu liian tappo-tehoiseksi ja liian heikkokantamaiseksi. Virhe on jo korjattu lopulliseen oob:hen. Olisi mielenkiintoista kuulla tarkemmin noista löytämistäsi virheistä. Korjailin niitä jo pitkään ja hartaasti, mutta onhan mahdollista että joku niistä vielä on onnistunut kestämään piilossa. Joten jos viitsit niin voit kirjoitella niitä joko tänne tai mailailla niistä listaa minulle.




Der_Rabe -> (12/6/2000 2:00:00 AM)

All finns out there! Remeber to watch the movie unknown soldier, the original version tomorrow 6.12 at 13.05. And happy independence day to all of you. -Der_Rabe




JTGEN -> (12/9/2000 12:18:00 AM)

Hei kaikki suomalaiset Olen tässä nyt lueskellut viestejänne ja jos jollakulla tosiaan riittää aikaa ja hermoja tehdä suomalaisista taisteluista scenarioita niin thekää ihmeessä, mutta älkää jämähtäkö liian pieniin yksityiskohtiin kuten kuka komensi mitäkin stugia juuri siinä taistelussa. Ne puutteet voi fiksata myöhemminkin, muta tärkeämpää on saada suomalaisia taisteluita. Vaikka kyllä turha valittaa kun oma aika ei riitä.




JTV -> (12/11/2000 5:33:00 PM)

quote:

Originally posted by JTGEN: Hei kaikki suomalaiset Olen tässä nyt lueskellut viestejänne ja jos jollakulla tosiaan riittää aikaa ja hermoja tehdä suomalaisista taisteluista scenarioita niin thekää ihmeessä, mutta älkää jämähtäkö liian pieniin yksityiskohtiin kuten kuka komensi mitäkin stugia juuri siinä taistelussa. Ne puutteet voi fiksata myöhemminkin, muta tärkeämpää on saada suomalaisia taisteluita. Vaikka kyllä turha valittaa kun oma aika ei riitä.
Joo, kiire tuntuu olevan itse kullakin. Kävin tässä juuri viime viikolla Sota-arkistossa (kiitos vain Samille vinkistä) ja odottelen nyt siellä tilaamiani karttojen kopioita saapuviksi (kopioita ei saa mukaansa vaan ne joutuu joko hakemaan myöhemmin tai voivat lähettää myös postiennakolla annettuun osoitteeseen). Vakkilan tienhaaran alueesta (vähän Ihantalasta itään) on kartta parasta aikaa tekeillä. Ajattelin koittaa tehdä muutaman scenun kerralla ja julkaista ne sitten samanaikaisesti mutta näyttää etteivät ne välttämättä ennen joulua valmistu (varsinkin kunnon karttojen väsääminen on tosi hidasta).




Sami -> (12/19/2000 8:19:00 PM)

Terve, Jeps, sainpa vihdoinkin tehtyä nuo uudet kartat Honkaniemen taistelualueesta. Enpä tosin saa niitä nettisivulle kuin vasta viikon - parin päästä, mutta jos joku haluaa nopeammin, niin voinhan minä niitä lähetellä meilillä. Yhdessä kartassa näkyy (noin suunnilleen) meidän tankkien tuhoutumiskohdat, ja suunnilleen ne kohdat mihin ne 3 (varmaa tapausta) ryssätankkia tuhottiin. Hyvää Joulua itsekullekin! Sami Korhonen http://www.winterwar.com




JTV -> (12/19/2000 8:46:00 PM)

quote:

Originally posted by Sami: Terve, Jeps, sainpa vihdoinkin tehtyä nuo uudet kartat Honkaniemen taistelualueesta. Enpä tosin saa niitä nettisivulle kuin vasta viikon - parin päästä, mutta jos joku haluaa nopeammin, niin voinhan minä niitä lähetellä meilillä. Yhdessä kartassa näkyy (noin suunnilleen) meidän tankkien tuhoutumiskohdat, ja suunnilleen ne kohdat mihin ne 3 (varmaa tapausta) ryssätankkia tuhottiin. Hyvää Joulua itsekullekin!
Minulla ei ainakaan ole kiireitä, scenaarioiden tekeminen on kohdallani pysähdyksissä toistaiseksi joulukiireiden takia. Odottelen muuten edelleen niitä karttoja Sota-Arkistosta ja toivon etteivät ne kadonneet kaiken joulupostin sekaan. Hyvältä kuulostavat nuo karttasi, itselleni on tulossa vain 1:20000 kartan kopiot. Hyvät joulut kaikille!




Page: <<   < prev  1 2 [3]

Valid CSS!




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI
1.71875