Matrix Games Forums

Forums  Register  Login  Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ 

My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums  Log Out

 
View related threads: (in this forum | in all forums)

Logged in as: Guest
Users viewing this topic: none
  Printable Version
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [World War II] >> Steel Panthers World At War & Mega Campaigns >> Page: <<   < prev  1 [2] 3   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
- 11/20/2000 6:11:00 PM   
helix

 

Posts: 3
Joined: 11/20/2000
From: Finland
Status: offline
Talvisodan taisteluista tulee SPWAW:ssa helposti suomalaisten osalta aika mahdottomia. Esimerkiksi Kuuterselän taistelussa (josta on muuten vaikea saada tietoa) suomalaisilla oli 6 taistelukuntoista vanhaa Vickersiä, mutta venäläisellä arviolta 20+ tankkia tasaväkisen jalkaväen lisäksi. Tästä syystä jätin itsekin tämän taistelun tekemättä. Työn alla on Sortavalan ja Petroskoin taistelut, vaan saa nähdä milloin ne valmistuvat, jos valmistuvat lainkaan.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 31
- 11/20/2000 6:44:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by helix: Talvisodan taisteluista tulee SPWAW:ssa helposti suomalaisten osalta aika mahdottomia. Esimerkiksi Kuuterselän taistelussa (josta on muuten vaikea saada tietoa) suomalaisilla oli 6 taistelukuntoista vanhaa Vickersiä, mutta venäläisellä arviolta 20+ tankkia tasaväkisen jalkaväen lisäksi. Tästä syystä jätin itsekin tämän taistelun tekemättä. Työn alla on Sortavalan ja Petroskoin taistelut, vaan saa nähdä milloin ne valmistuvat, jos valmistuvat lainkaan.
Öhöm... Kuuterselän taistelu josta oli puhetta tapahtui 14. - 15.6. 1944 ja pääasiallisen taistelemisen suomalaisten puolelta hoitivat Rynnäkkötykkipataljoona (etenkin sen 1. ja 2. komppania) sekä Jääkäriprikaatin jääkäripataljoonat (varsinkin JP2 ja JP3). Suosittelen Erkki Käkelän kirjaa "Laguksen rynnäkkötykit" aiheesta. Sisältää karttapiirroksia taistelualueesta, tarkan selityksen (monesti rynnäkkötykkikohtaisen) taistelun kulusta jne. Sotkitko ehkä talvisodan ainoaan suomalaiseen panssarihyökkäykseen joka tapahtui Näykkijärven Honkaniemessä 25.2.1940 ? Sivu joka kertoo (tosin englanniksi) tuosta Honkaniemen taistelusta: http://www.winterwar.com/Battles/Naykkijaervi.htm Voisi muuten käydä tuokin mielestäni scenaarion pohjaksi jos sallittaisiin epähistoriallisesti jalkaväen kestää Vickers:ien mukana ja jätettäisiin tapahtumatta nuo historialliset kommunikaatio-katkokset sekä mekaaniset ongelmat. Paremmat kartat alueesta tosin olisivat tarpeen että scenaarion voisi tehdä.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 32
- 11/20/2000 6:48:00 PM   
Tykkijulli

 

Posts: 8
Joined: 11/16/2000
Status: offline
Jep, jotkut puna-armeijan hyökkäykset eivät päässeet edes liikkeelle suomen tykistön ja ilmavoimien yhteispommitusten vuoksi. Mutta kyllä sieltä aika monta suomalaisten asemiinkin pääsi, joten sellaiset voisivat olla vähän kiinnostavampia pelissä Olen muutamia taisteluita kokeillut vähän reilummalla tykistön määrällä kuin SP:ssä yleensä on käytössä. Suomihan käytti kannaksella torjuntataisteluissa keskimäärin 11 patteriston tulta, suurimmillaan 21. Ei taida pelin tykistön teho yltää ihan todellisiin lukemiin, ainakin sellainen kuva on jäänyt, että tankkejakin saatiin aika hyvin pois toiminnasta raskaan tykistön iskuilla. Mutta on SPWaWissakin hyötyä kunnon tykistötuesta: jos vihollisen tankit ovat sumpussa, ovat ne iskun jälkeen tovin poissa pelistä ja jopa jalkaväkirynnäkötkin ovat onnistuneet.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 33
- 11/20/2000 7:20:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Tykkijulli: Jep, jotkut puna-armeijan hyökkäykset eivät päässeet edes liikkeelle suomen tykistön ja ilmavoimien yhteispommitusten vuoksi. Mutta kyllä sieltä aika monta suomalaisten asemiinkin pääsi, joten sellaiset voisivat olla vähän kiinnostavampia pelissä --- Ei taida pelin tykistön teho yltää ihan todellisiin lukemiin, ainakin sellainen kuva on jäänyt, että tankkejakin saatiin aika hyvin pois toiminnasta raskaan tykistön iskuilla. .
Tali-Ihantala taistelut täydellä tykistö- ja ilmatuella voisivat olla aika turhauttavia :-) Kokeilitko muuten myös noilla "203 H 17" pattereilla? Niitä oli esim. juuri Tali-Ihantalassa mukana ja silminnäkijätarinoiden mukaan T-34:t lentelivät palasina sinne tänne kun kohdalle sattui. Viimeisenä temppuna siellä preferences-asetuksissa on myös säätö tykistön teholle jv:ä ja panssariajoneuvoja vastaan - tosin en ole kokeillut lisääkö se miten paljon tehoa oikein kunnon tykistömäärillä.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 34
- 11/20/2000 7:50:00 PM   
helix

 

Posts: 3
Joined: 11/20/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by JTV: Öhöm... Kuuterselän taistelu josta oli puhetta tapahtui 14. - 15.6. 1944 ja pääasiallisen taistelemisen suomalaisten puolelta hoitivat Rynnäkkötykkipataljoona (etenkin sen 1. ja 2. komppania) sekä Jääkäriprikaatin jääkäripataljoonat (varsinkin JP2 ja JP3). Suosittelen Erkki Käkelän kirjaa "Laguksen rynnäkkötykit" aiheesta. Sisältää karttapiirroksia taistelualueesta, tarkan selityksen (monesti rynnäkkötykkikohtaisen) taistelun kulusta jne. Sotkitko ehkä talvisodan ainoaan suomalaiseen panssarihyökkäykseen joka tapahtui Näykkijärven Honkaniemessä 25.2.1940 ? Voisi muuten käydä tuokin mielestäni scenaarion pohjaksi jos sallittaisiin epähistoriallisesti jalkaväen kestää Vickers:ien mukana ja jätettäisiin tapahtumatta nuo historialliset kommunikaatio-katkokset sekä mekaaniset ongelmat. Paremmat kartat alueesta tosin olisivat tarpeen että scenaarion voisi tehdä.
Hups. Tein tuosta Kuuterselän taistelusta taannoin skenaarion TOAW I:een, ja todellisuus alkaa näemmä meikäläiselle jo hiukan hämärtyä, kun menevät sodatkin sekaisin. Näykkijärven taistelusta lisäisin vielä, että alueesta on ehdottamaasi WWW-sivua parempi kartta saatavissa kirjasta, joka kertoo Suomen panssarijoukkojen kehityksestä vuoteen 1969 saakka. Ongelmana on silti Neuvostojoukkojen aikamoinen ylivoima. Nyt kun tuli puheeksi, niin pitänee palata tuonkin idean pariin.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 35
- 11/20/2000 8:08:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by helix: Hups. Tein tuosta Kuuterselän taistelusta taannoin skenaarion TOAW I:een, ja todellisuus alkaa näemmä meikäläiselle jo hiukan hämärtyä, kun menevät sodatkin sekaisin. Näykkijärven taistelusta lisäisin vielä, että alueesta on ehdottamaasi WWW-sivua parempi kartta saatavissa kirjasta, joka kertoo Suomen panssarijoukkojen kehityksestä vuoteen 1969 saakka. Ongelmana on silti Neuvostojoukkojen aikamoinen ylivoima. Nyt kun tuli puheeksi, niin pitänee palata tuonkin idean pariin.
Näitä virheitä sattuu vähemmälläkin :-) Olen varmaan lueskellutkin tuota mainitsemaasi kirjaa, melko harvinainen opus - ainoa näkemäni kappale on Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston käsikirjastossa. Siinä on muuten parhaat näkemäni organisaatiokaaviot Suomalaisen Panssaripataljoonan/Prikaatin/Divisioonan organisaatiosta II MS:n ajalta. Ilmoittele jos teet tuosta Näykkijärven taistelusta scenun, se kiinnostaisi ainakin allekirjoittanutta kovasti.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 36
- 11/20/2000 9:56:00 PM   
sami heimola

 

Posts: 425
Joined: 5/8/2000
From: kouvola finland
Status: offline
Muuten, tiesittekö että SPWW2v3:een on tehty "Battle Of Näykkijärvi"-skenu? Löytyy Scenario Depotista... Siitä voisi joku muuntaa SPWAW:iin karttapohjan ja joukot.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 37
- 11/21/2000 3:28:00 AM   
Pave

 

Posts: 35
Joined: 7/11/2000
From: Espoo, Finland
Status: offline
Sami, huomaan että olet painiskellut samojen ongelmien parissa. Meinasin tehdä jonkun skenaarion Talista/Ihantalasta, mutta en oikein saanut sellaista hyvää pienempää osaa valittua. Aina oli joko liian vähän tietoa tai sitten taistelu muuten oli tylsähkö, liian pieni, ym. Lisäksi kun olisi vielä halunnut Sturmit mukaan. Venäläinen kalusto on aina ongelma. Yleensä tietää divisioonan tarkkuudella ryssän yksiköt, mutta siihen se sitten tahtookin jäädä. Monesti ei ole paljoakaan käsitystä käytetyistä tankkityypeistä. Suomalaiset sanoivat usein ISU tykkejä Josef Stalineiksi, ja kun noita todellisia IS tankkejakin meitä vastassa oli, niin eihän siitä saa tolkkua. Varmasti moni T-34, on muuttunut historian saatossa JS:ski. Jos on kiinnostusta voisin pistää ehkä pystyyn webbiin sivun mistä noi Vuosalmet voi imuroida. Vuosalmi2 tarvitsisi vielä tekstitiedoston. Kun näitä kesän -44 skenaarioita alkaa olla, eikös näistä saisi jo kampanjan? Sturmit Kuuterselältä Vuosalmelle?

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 38
- 11/21/2000 5:54:00 PM   
Tykkijulli

 

Posts: 8
Joined: 11/16/2000
Status: offline
quote:

Originally posted by JTV: Tali-Ihantala taistelut täydellä tykistö- ja ilmatuella voisivat olla aika turhauttavia :-) Kokeilitko muuten myös noilla "203 H 17" pattereilla? Niitä oli esim. juuri Tali-Ihantalassa mukana ja silminnäkijätarinoiden mukaan T-34:t lentelivät palasina sinne tänne kun kohdalle sattui. Viimeisenä temppuna siellä preferences-asetuksissa on myös säätö tykistön teholle jv:ä ja panssariajoneuvoja vastaan - tosin en ole kokeillut lisääkö se miten paljon tehoa oikein kunnon tykistömäärillä.
On voinut olla turhauttavaa Puna-armeijankin komentajilla, kun hyökkäys torjutaan ennen kuin on ehtinyt alkaakaan Pitää varmaan kokeilla niitä 203 mm tykkejäkin ja asetuksia. En tiennytkään, että niin hurjia vehkeitä oli suomalaisilla. Kun vain saisi kehitettyä sellaisen skenaarion, jossa tykistöllä olisi suurempi rooli kuin yleensä, mutta ei tietysti niin, että pelattavuus kärsii.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 39
- 11/21/2000 7:01:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Tykkijulli: Pitää varmaan kokeilla niitä 203 mm tykkejäkin ja asetuksia. En tiennytkään, että niin hurjia vehkeitä oli suomalaisilla. Kun vain saisi kehitettyä sellaisen skenaarion, jossa tykistöllä olisi suurempi rooli kuin yleensä, mutta ei tietysti niin, että pelattavuus kärsii.
Joo, tuo 203 H 17 oli Brittiläinen I MS:n aikainen Vickersin "8 inch Howitzer Mk 7" joita ostettiin USA:sta Talvisodan aikana. Ei mikään kovin hieno vehje enää silloin mutta kranaatissa oli voimaa - sen paino oli hiukan yli 90 kg. Lisäksi käytössä oli 210-millisiä Krupp:in haupitseja joita saatiin Ruotsista mutta niitä oli niin vähän että ne jätettiin pois pelistä, niitä kun ei ollut yhden patterinkaan vahvuutta. Sotamuseon pihalla Helsingissä on muuten yksi noista 203 H 17 haupitseista näytillä. Tuo tasapainotetun ja mielenkiintoisen taistelun tekeminen isoin tykistömäärin on aika vaikeaa - tykistö on sen verran tehokasta liikkeellä olevaa jalkaväkeä vastaan.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 40
- 11/21/2000 7:31:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by sami heimola: Muuten, tiesittekö että SPWW2v3:een on tehty "Battle Of Näykkijärvi"-skenu? Löytyy Scenario Depotista... Siitä voisi joku muuntaa SPWAW:iin karttapohjan ja joukot.
Kiitos tiedosta. Minulla pitäisi olla tuo vanha SPWW2 kai vielä myös koneella joten voisin varmaan vilkaista tuota. Laajempi kampanja suomalaisilla panssarijoukoilla alkaen tuosta Näykkijärvi-taistelusta ja loppuen Lapin sotaan voisi olla minusta kiinnostavin viritelmä mitä näistä voisi kasata. Samalla voitaisiin käydä läpi koko skaala Vickers:istä aina Pz IVj ja T-34/85 vaunuihin läpi. Laguksen salamasota etenemisestä Petroskoihin ja Maaselkään jatkosodan alussa tosin tarvittaisiin siinä tapauksessa ainakin pari scanaariota.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 41
- 11/21/2000 8:02:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Pave: Sami, huomaan että olet painiskellut samojen ongelmien parissa. Meinasin tehdä jonkun skenaarion Talista/Ihantalasta, mutta en oikein saanut sellaista hyvää pienempää osaa valittua. Aina oli joko liian vähän tietoa tai sitten taistelu muuten oli tylsähkö, liian pieni, ym. Lisäksi kun olisi vielä halunnut Sturmit mukaan. Venäläinen kalusto on aina ongelma. Yleensä tietää divisioonan tarkkuudella ryssän yksiköt, mutta siihen se sitten tahtookin jäädä. Monesti ei ole paljoakaan käsitystä käytetyistä tankkityypeistä. Suomalaiset sanoivat usein ISU tykkejä Josef Stalineiksi, ja kun noita todellisia IS tankkejakin meitä vastassa oli, niin eihän siitä saa tolkkua. Varmasti moni T-34, on muuttunut historian saatossa JS:ski. Jos on kiinnostusta voisin pistää ehkä pystyyn webbiin sivun mistä noi Vuosalmet voi imuroida. Vuosalmi2 tarvitsisi vielä tekstitiedoston. Kun näitä kesän -44 skenaarioita alkaa olla, eikös näistä saisi jo kampanjan? Sturmit Kuuterselältä Vuosalmelle?
Kuten tuli jo aikaisemmin mainittua tuli tehtyä jo kartta tuosta Ihantalasta, Talista ei kai kunnon karttaa ole vielä tehty? Ihantalassa tukena oli (pääasiassa rintaman takana) jokunen saksalaisen 303. Rynnäkkötykkiprikaatin rynnäkkötykki, joten kyllä niitäkin siihen muutaman voi laittaa. Noista itänaapurin muodostelmista ei koskaan ole kovin tarkkoja tietoja tietoja (Rykmentti näyttää joskus olevan parhaimmillaan mainittu) mutta vaunutyypit ja niiden lukumäärät ovat onneksi sentään lähes aina tiedossa edes jotenkin, ongelmana niissäkin on se että suomalaiset joukot sotkivat eri vaunutyypit keskenään helposti. T-34/76 ja T-34/85 on yleensä tunnistettu luotettavasti mutta esim Klimi/IS-2 tunnistustukset ovat varsinainen sotku - Yleensä nuo olivat IS-2:ia jotka on tunnistettu Klimiksi. Muut rynnäkkötykit kuin ISU-152 olivat kai Kannaksella -44 suhtkoht harvinaisia (tosin poikkeuksiakin taisteluista löytyy, esim. juuri Ihantalassa oli kuvien mukaan SU-100 ja/tai ISU-122 rynnäkkötykkejä. Neukkujen psv:ista kesällä -44 valtaisa osa oli T-34/76 ja T-34/85 vaunuja ja raskaana vaununa yleensä IS-2, mukana myös hiukan Klimejä (KV-1S ja vanhempia KV-1 versioita Prikaati tai pari) sekä kevyitä tiedusteluvaunuja, poikkeuksiakin tietysti oli näissäkin kuten Viipurissa jopa jenkeistä toimitettuja Lee-vaunuja). Minulla on jo jonkinlaiset Steel Panthers sivut olemassa joten voin vaikka levittää niitä sitä kautta. Toisaalta nuo TGN:n scenaario-varastot olisivat todennäköisesti paikka josta ne helpommin löydettäisiin. Hyvältähän tuo Sturmi-kampanja kuulostaa mutta aika suppeahan siitä tulisi (Portinhoikasta voisi saada tosin siihen 3-4 eri taistelua).

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 42
- 11/21/2000 8:16:00 PM   
Sami

 

Posts: 61
Joined: 11/6/2000
Status: offline
Terve, Niistä sivustollani www.winterwar.com/Battles/Naykkijaervi.htm olevasta kartasta Honkaniemen taistelusta... Parempi kartta Honkaniemen taistelualueesta on kylla työn alla (korkeuserot, metsäpläntit, pihat jne.) mutta aika vain ei tahdo riittää sen loppuun asti tekemiseen. Jos pari viikkoa jaksatte odottaa, niin enköhän saa tuota ulos. Toi sivustolla oleva tekele nyt kun on vain tommonen muutaman minuutin epämääräinen sutasu... Peliterveisin, Sami Korhonen

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 43
- 11/22/2000 12:06:00 PM   
helix

 

Posts: 3
Joined: 11/20/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Sami: Terve, Niistä sivustollani www.winterwar.com/Battles/Naykkijaervi.htm olevasta kartasta Honkaniemen taistelusta... Parempi kartta Honkaniemen taistelualueesta on kylla työn alla (korkeuserot, metsäpläntit, pihat jne.) mutta aika vain ei tahdo riittää sen loppuun asti tekemiseen. Jos pari viikkoa jaksatte odottaa, niin enköhän saa tuota ulos. Toi sivustolla oleva tekele nyt kun on vain tommonen muutaman minuutin epämääräinen sutasu... Peliterveisin, Sami Korhonen
Sami! On hienoa, että jollakulla on ollut aikaa tehdä noinkin kattavat sivut talvisota-aiheesta. Ilmoittele, jos tarvitset apua sen kartan kanssa. Pitänee vielä vilkaista sitä Näykkijärvi-skenariota depotista. Kieltämättä panssaritaisteluista talvisodasta ainakin jatkosodan loppuun saakka voisi saada koottua aika mielenkiintoisen kokonaisuuden. Pitäisi vain miettiä, mitkä taistelut siihen laittaisi. Itselläni on se Petroskoi työn alla. Ja JTV, voisihan niitä skenarioita tietysti levittää useammankin foorumin kautta, vai mitä?

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 44
- 11/22/2000 2:09:00 PM   
Sami

 

Posts: 61
Joined: 11/6/2000
Status: offline
Helix, Kiitoksia vain kommenteista, kyllähän toi ihan hauska harrastus on, vaimo vain ei oikein tykkää, mutta sehän on sen ongelma... Mutta piru sentään, kun aika ei meinaa millään riittää. Ehkäpä tossa joululomalla sitten... Olisi tarkoitus tehdä lisäksi valmiiksi sivut vanjan tykistöstä, ja (toivottavasti) myös tosta Puna-armeijasta. Saapa nähdä. Terveisin, Sami

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 45
- 11/22/2000 5:23:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Sami: Helix, Kiitoksia vain kommenteista, kyllähän toi ihan hauska harrastus on, vaimo vain ei oikein tykkää, mutta sehän on sen ongelma... Mutta piru sentään, kun aika ei meinaa millään riittää. Ehkäpä tossa joululomalla sitten... Olisi tarkoitus tehdä lisäksi valmiiksi sivut vanjan tykistöstä, ja (toivottavasti) myös tosta Puna-armeijasta. Saapa nähdä. Terveisin, Sami
Ajattelin minäkin kehua tässä noita talvisota-sivujasi, ehdottomasti parhaat lajissaan. Huomioonottaen tuon perhetilanteesi en tiedä onko viisasta edes mainita ajatusta siitä että miten kiva olisi vielä joskus nähdä vastaavanlaiset sivut jatkosodasta ja Lapin sodasta ;-) Oliko tämä neukkutykistö-sivusto jo tuttu?: http://history.vif2.ru/guns/index.html (tuntuu olevan välillä hitaan yhteyden takana).

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 46
- 11/22/2000 6:03:00 PM   
Sami

 

Posts: 61
Joined: 11/6/2000
Status: offline
quote:

Originally posted by JTV: Ajattelin minäkin kehua tässä noita talvisota-sivujasi, ehdottomasti parhaat lajissaan. Huomioonottaen tuon perhetilanteesi en tiedä onko viisasta edes mainita ajatusta siitä että miten kiva olisi vielä joskus nähdä vastaavanlaiset sivut jatkosodasta ja Lapin sodasta ;-) Oliko tämä neukkutykistö-sivusto jo tuttu?: http://history.vif2.ru/guns/index.html (tuntuu olevan välillä hitaan yhteyden takana).
Terve! Heh... joo... Talvisota kesti 105 päivää, ja olen sivustoani pakertanut jo reilun vuoden enkä vieläkään ole valmis... Jo pelkkä ajatus Jatkosodasta kertovan sivuston tekemisestä pelottaa... ei niinkään työmäärältään, vaan siksi että joudun varmasti turvautumaan omaan käteen kun joutuisin takuuvarmasti ns.pillupaitsioon... ...tiedäthän ne naisten "aseet"... Kyllä vain, tuttuhan tuo mainitsemasi linkki on. Se sivusto on kyllä valillä ärsyttävän hidas, puhumattakaan siitä että välillä yhteyttä ei saa sitten millään. Mutta en minä itse tykeistä enää tietoa tarvitse, vaan tykistön käyttötavasta, organisaatiota jne. Ja onkin muuten pirun vaikea homma. Ei ole meinaan paljoa kirjoitettu MITEN (eli ammuntalajit ja muodot) ne oikein ampui keskityksiään jne. Mutta eiköhän sinne jotain tietoa saa. Terveisin, Sami [This message has been edited by Sami (edited November 22, 2000).]

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 47
- 11/22/2000 6:45:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Sami: Terve! Heh... joo... Talvisota kesti 105 päivää, ja olen sivustoani pakertanut jo reilun vuoden enkä vieläkään ole valmis... Jo pelkkä ajatus Jatkosodasta kertovan sivuston tekemisestä pelottaa... ...tiedäthän ne naisten "aseet"... Mutta en minä itse tykeistä enää tietoa tarvitse, vaan tykistön käyttötavasta, organisaatiota jne. Ja onkin muuten pirun vaikea homma. Ei ole meinaan paljoa kirjoitettu MITEN (eli ammuntalajit ja muodot) ne oikein ampui keskityksiään jne. Mutta eiköhän sinne jotain tietoa saa. This message has been edited by Sami (edited November 22, 2000).]
Niinpä ;-) Tuo organisaatio- ja käyttötapatieto voikin olla aika vaikeaa löytää. Niiden tykistön käyttötavoistahan voi todeta ainakin sen että tykistön iskut olivat lähes aina ennaltasuunniteltuja (tämä pätee vielä Afganistanin sotaankin), kykyä kutsua tykistötukea tiettyyn maaliin ilman ennalta mitattuja maaleja ei siis käytännössä ollut (osasyynä ehkä karttojen huonous). Tulenjohtamiseen käytettiin ilmeisesti lähes pelkästään erillisiä tulenjohtajia sen sijaan että kuka tahansa jolla radio oli olisi voinut johtaa tulta. Lisäksi sitten tuo taipumus käyttää pst-tykkejä suorasuuntaustykkeinä kannattaa varmaan myös kirjata. Omat tiedot ovat niin heikot tuolta alueelta etten osaa muuten paljon siitä neuvoa. Parhaat tiedot noista löytyisivät varmaan Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston Fennica-salin ohjesääntöhyllystä. Siellä pitäisi olla jokseenkin kaikki neukkujen II MS:n aikaiset ohjesäännöt sekä alkuperäisinä että suomeksi käännettyinä pikku kirjasina. Netissä paikat joista tietoa voisi saada olisi ehkä tuolla "Russian military zone":lla oleva keskusteluryhmä ja eräät news-ryhmät (esim. soc.history.war.wwII) joissa joku voisi ehkä osata kertoa aiheesta paljonkin.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 48
- 11/22/2000 9:55:00 PM   
skukko


Posts: 1928
Joined: 10/24/2000
From: Finland
Status: offline
Onko jollakin kiinnostusta ja /tai taitoa tehdä skenaarioita tai kampanja? Kampfgruppe Nord. A Führer order was soon to be given, which said "…..as for the SS-units, there is to be formed a new SS-Gebirgsbrigade formed by volunteering Norwegians and Finns. An Austrian SS-regiment is to be attatched, and the remaining units are to be deployed from "Kampfgruppe Nord". "They were sent back to Finland in August 1942 and during this time (in October 1943) the division was renamed again and was now known as 6th SS-Gebirgs Division "Nord ". They were involved in contiguous combat against the Soviets in Finnish Karelia until September 1944" lisää: http://www.forces70.freeserve.co.uk/Waffen%20SS%20Text+Images/6th%20SS.htm

_____________________________

salute

mosh

If its not rotten, shoot again

(in reply to Steel Thunder)
Post #: 49
- 11/23/2000 12:07:00 AM   
sami heimola

 

Posts: 425
Joined: 5/8/2000
From: kouvola finland
Status: offline
Toinen hyvä kampanjan aihe olisi suomalaisen SS-pataljoonan ("Viking"-divisioona) sotaretken vaiheista Kaukasukselle (lähelle Groznyä nykyisen Tsetsenian alueelle). Eikö olisikin?

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 50
- 11/23/2000 11:52:00 AM   
Sami

 

Posts: 61
Joined: 11/6/2000
Status: offline
JTV, Jeps, tuo on suunnilleen sama mielikuva vanjan tykistön käyttötavasta kuin mulla on. Suomalaisittain katsoen vähän tehotonta ja hajanaista, mutta jos kerran kalustoa ja kranaatteja riittää, niin käyhän se noinkin. Mun mielestäni olen kyllä kolunnut parhaani mukaan MPK:n kirjaston Fennica-salin hyllyjä (eikös ne ole siellä niiden ase-oppaiden vieressä), löytämättä kyllä mitään erityisen hyödyllistä. Tosin tulee siellä käytyä niin harvoin, että onhan niitä voinut olla lainassa juuri silloin kun olen käynyt... No huomennahan olen taas sinne menossa palauttamaan muutamaa kirjaa, joten pitääpä katsoa samalla. Peliterveisin, Sami

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 51
- 11/23/2000 12:25:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Sami: JTV, Jeps, tuo on suunnilleen sama mielikuva vanjan tykistön käyttötavasta kuin mulla on. Suomalaisittain katsoen vähän tehotonta ja hajanaista, mutta jos kerran kalustoa ja kranaatteja riittää, niin käyhän se noinkin. Mun mielestäni olen kyllä kolunnut parhaani mukaan MPK:n kirjaston Fennica-salin hyllyjä (eikös ne ole siellä niiden ase-oppaiden vieressä), löytämättä kyllä mitään erityisen hyödyllistä. Tosin tulee siellä käytyä niin harvoin, että onhan niitä voinut olla lainassa juuri silloin kun olen käynyt... No huomennahan olen taas sinne menossa palauttamaan muutamaa kirjaa, joten pitääpä katsoa samalla. Peliterveisin, Sami
Joo, sellainen käsitys noista itänaapurin tykistömenetelmistä on jäänyt että ampuivat yleensä paljon kranaatteja isolla tykkimäärällä, hitaaseen tahtiin ja isolla hajonnalla verrattuna suomalaiseen tapaan ampua lyhyt maksimitulinopeuksilla ammuttu pieni-hajontainen keskitys (esim. Portinhoikassa ja Kuuterselässä tuo viimeinen keskitys ennen hyökkäystä kesti vain minuutin mutta ammuttiin P:ssa 11 patteristolla ja K:ssa 4 patteristolla niin suurilla tulinopeuksilla kuin mahdollista). Niistä suomennetuista itänaapurin ohjesäännöistä: Muistaakseni ne ovat Fennica-salissa kun ovesta menee sisään niin ne ovat oikealla puolella perällä ikkunan vieressä, jumalaton määrä pienen vihkon - pienen kirjan kokoisia kirjasia. Eri juttu on sitten miten helposti niistä löytää mitä etsii - valikoima on melkoinen ja järjestys on lukemattomien etsijöiden jäljeltä mitä sattuu. Siellä ovat peräkkäin itänaapurin (keisarikunnan aikaisista alkaen neukkulaisiin) sekä suomalaiset ohjesäännöt. En mene muuten vannomaan etteivätkö nuo voisi olla Historica-salissakin, niitä on jokatapauksessa hyllymetri poikineen joten löytynevät kun tietää etsivänsä niitä ;-) Fennicassa ei ole kuin muutama suomalaista ase-aiheista teos, parhaat valikoimat (tosin ei suomenkieliset) ase-aiheisia opuksia ovat Generalia:ssa ovelta oikealle katsoen sekä käsikirjastossa ovelta vasemmalle katsoen. Oletko muuten vilkaissut sellaisia opuksia kuin "Taschenbuch der heere 1939" ja "Taschenbuch der tanks"?, mielenkiintoisia opuksia noin yleensä ja varsinkin jos haluaa lukea eri maiden 1930-luvun asevoimista.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 52
- 11/23/2000 12:54:00 PM   
Sami

 

Posts: 61
Joined: 11/6/2000
Status: offline
quote:

Originally posted by JTV: Joo, sellainen käsitys noista itänaapurin tykistömenetelmistä on jäänyt että ampuivat yleensä paljon kranaatteja isolla tykkimäärällä, hitaaseen tahtiin ja isolla hajonnalla verrattuna suomalaiseen tapaan ampua lyhyt maksimitulinopeuksilla ammuttu pieni-hajontainen keskitys (esim. Portinhoikassa ja Kuuterselässä tuo viimeinen keskitys ennen hyökkäystä kesti vain minuutin mutta ammuttiin P:ssa 11 patteristolla ja K:ssa 4 patteristolla niin suurilla tulinopeuksilla kuin mahdollista). Niistä suomennetuista itänaapurin ohjesäännöistä: Muistaakseni ne ovat Fennica-salissa kun ovesta menee sisään niin ne ovat oikealla puolella perällä ikkunan vieressä, jumalaton määrä pienen vihkon - pienen kirjan kokoisia kirjasia. Eri juttu on sitten miten helposti niistä löytää mitä etsii - valikoima on melkoinen ja järjestys on lukemattomien etsijöiden jäljeltä mitä sattuu. Siellä ovat peräkkäin itänaapurin (keisarikunnan aikaisista alkaen neukkulaisiin) sekä suomalaiset ohjesäännöt. En mene muuten vannomaan etteivätkö nuo voisi olla Historica-salissakin, niitä on jokatapauksessa hyllymetri poikineen joten löytynevät kun tietää etsivänsä niitä ;-) Fennicassa ei ole kuin muutama suomalaista ase-aiheista teos, parhaat valikoimat (tosin ei suomenkieliset) ase-aiheisia opuksia ovat Generalia:ssa ovelta oikealle katsoen sekä käsikirjastossa ovelta vasemmalle katsoen. Oletko muuten vilkaissut sellaisia opuksia kuin "Taschenbuch der heere 1939" ja "Taschenbuch der tanks"?, mielenkiintoisia opuksia noin yleensä ja varsinkin jos haluaa lukea eri maiden 1930-luvun asevoimista.
- Eli olen siis kolunnut Fennica-salin "oikeata" nurkkaa. Pitaapa muuten vilkaista neuvomaasi paikka Generalia:ssa. On sielläkin tullut kyllä käytyä kirjoja vilkuilemassa, mutta ei niin tarkasti kuin olisi pitänyt. Koetan katsoa jos loytyisi mainitsemasi sakujen "taskukirjat". Se on vain perkeleellistä, että se mokoma menee kiinni jo klo 16.00, mikä rajoittaa huomattavasti meikäläisen mahdollisuuksia koluta hyllyjä. Pitäisi vissiin joku päivä ilmoittaa itsensä "kipeäksi" töihin, ja mennä sinne kirjastoon heti aamusta, ja viettää koko päivä. T:Sami P.S. Eli siis kaikille karttanikkareille, paras (ja vissiin halvin) tapa saada kannakselta tarkkoja karttoja, on marssia kiltisti sota-arkistoon, mistä saa 1:20 000 kartoista valokopioita hintaan 12 mk kpl (yksi "karttalehti" on kopioituna 4 x A3 kokosta lehteä). Ne on niitä vuodelta 30-luvun puolivälin karttoja, jotka olivat "vain virkakäyttöön" 90-luvulle asti. Ihan hyviä ne kartat on valokopioinakin, joista näkyy yksittäiset ladot jne. purot, polut yms. eivät näy niin selvästi, mutta luulisi silti riittävän SPWAW-käyttöön.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 53
- 11/23/2000 1:17:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Sami: - Koetan katsoa jos loytyisi mainitsemasi sakujen "taskukirjat". Se on vain perkeleellistä, että se mokoma menee kiinni jo klo 16.00, T:Sami P.S. Eli siis kaikille karttanikkareille, paras (ja vissiin halvin) tapa saada kannakselta tarkkoja karttoja, on marssia kiltisti sota-arkistoon, mistä saa 1:20 000 kartoista valokopioita hintaan 12 mk kpl .
Joo, minusta ainakin erittäin mielenkiintoisia nuo opukset, niissä on organisaatio- ja aseistustietoja ihan kivasti kaikista merkittävistä maista 1930-luvulta. Vastaavan kaltaisia ei ole tullut muita nähtyä. Onneksi minulla on liukuva työaika yhdistettynä "ylityöt täytyy pitää lomina" politiikkaan - voi aina käydä noina vapaapäivinä tuossa kirjastossa. :-) Antoivat muuten tuolta kyseisestä kirjastosta saman neuvon noista kartoista mutta kehoittivat myös ottamaan selvää missä taistelut tapahtuivat kirjoista, noita sota-arkiston kartoissa ei nimittäin tietenkään ole merkintöjä siitä missä taisteleminen tapahtui ja ketä oli missäkin :-) Lisäksi on hyvä tietää täsmälleen minkä alueen kartoista haluaa kopioita etukäteen ennenkuin menee tuonne arkistoon.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 54
- 11/23/2000 1:36:00 PM   
Sami

 

Posts: 61
Joined: 11/6/2000
Status: offline
quote:

Originally posted by JTV: Joo, minusta ainakin erittäin mielenkiintoisia nuo opukset, niissä on organisaatio- ja aseistustietoja ihan kivasti kaikista merkittävistä maista 1930-luvulta. Vastaavan kaltaisia ei ole tullut muita nähtyä. Onneksi minulla on liukuva työaika yhdistettynä "ylityöt täytyy pitää lomina" politiikkaan - voi aina käydä noina vapaapäivinä tuossa kirjastossa. :-) Antoivat muuten tuolta kyseisestä kirjastosta saman neuvon noista kartoista mutta kehoittivat myös ottamaan selvää missä taistelut tapahtuivat kirjoista, noita sota-arkiston kartoissa ei nimittäin tietenkään ole merkintöjä siitä missä taisteleminen tapahtui ja ketä oli missäkin :-) Lisäksi on hyvä tietää täsmälleen minkä alueen kartoista haluaa kopioita etukäteen ennenkuin menee tuonne arkistoon.
- Nonniin... sait mut kateelliseksi. Mäkin haluan tollasen työn! Ihan hyvän neuvon antoivat, mutta onneksi siellä on semmonen isompi plakaatti-kartta, jossa näkyy kartta-ruudut. Sen kun kirjoittaa ylös, niin löytää oikein kartan arkiston tietokoneelta. Nimellä etsiminen on hivenen vaikeaa, ja välillä harhaanjohtavaa. Siinä kopioita odotellessahan (yleensä noin tunti) on ihan kiva lukaista sotapäiväkirjoja. Vaikka 12 mk tuntuu halvalta, niin sinne on allekirjoittaneelta jo uponnut muutama "Sibelius"... T:Sami

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 55
- 11/23/2000 7:11:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Sami: - Nonniin... sait mut kateelliseksi. Mäkin haluan tollasen työn! Ihan hyvän neuvon antoivat, mutta onneksi siellä on semmonen isompi plakaatti-kartta, jossa näkyy kartta-ruudut. Sen kun kirjoittaa ylös, niin löytää oikein kartan arkiston tietokoneelta. Nimellä etsiminen on hivenen vaikeaa, ja välillä harhaanjohtavaa. Siinä kopioita odotellessahan (yleensä noin tunti) on ihan kiva lukaista sotapäiväkirjoja. Vaikka 12 mk tuntuu halvalta, niin sinne on allekirjoittaneelta jo uponnut muutama "Sibelius"... T:Sami
Joo, tälläisen työn saa kun menee tietokone-alan hommiin valtiolle. Nuo edut ovat mutta vastaavasti palkkaus on sitten vähän eri luokkaa kuin yksityisellä sektorilla ;-) Huomaa tuosta että kun nuo ylityöt on pidettävä lomina niin ylityökorvauksia ei makseta kuin erikoistapauksissa. Tuli aikoinaan käytyä etsimässä suomalaisten joukkojen organisaatio-tietoja tuolta Sota-arkistosta, ei mikään turhan nopean palvelun paikka - kannattaa varata useita tunteja jos etsii tietoja jostain ;-)

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 56
- 11/24/2000 2:45:00 PM   
Sami

 

Posts: 61
Joined: 11/6/2000
Status: offline
quote:

Originally posted by JTV: Joo, tälläisen työn saa kun menee tietokone-alan hommiin valtiolle. Nuo edut ovat mutta vastaavasti palkkaus on sitten vähän eri luokkaa kuin yksityisellä sektorilla ;-) Huomaa tuosta että kun nuo ylityöt on pidettävä lomina niin ylityökorvauksia ei makseta kuin erikoistapauksissa. Tuli aikoinaan käytyä etsimässä suomalaisten joukkojen organisaatio-tietoja tuolta Sota-arkistosta, ei mikään turhan nopean palvelun paikka - kannattaa varata useita tunteja jos etsii tietoja jostain ;-)
Terve, Kyllä minä tätä nykyään arvostaisin pientä vapaata, vaikkakin rahan kustannuksella. Mutta minkäs teet. Joo, sota-arkistohan on liki surullisen kuuluisa nopeudestaan, mutta ymmärtäähän ton, valtion pulju kun on. Mutta onhan se vaivan arvoista... Terveisin, Sami

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 57
- 11/24/2000 3:32:00 PM   
Schrubbery

 

Posts: 41
Joined: 7/14/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by skukko: "They were sent back to Finland in August 1942 and during this time (in October 1943) the division was renamed again and was now known as 6th SS-Gebirgs Division "Nord ". They were involved in contiguous combat against the Soviets in Finnish Karelia until September 1944"[/URL]
Kas, en ennen tiennytkään että Kannaksella oli SS-joukkoja. Hmm. Lapin sodastakin voisi ehkä saada jonkun kivan skenun, ainakin Tornion maihinnousun jälkeisissä taisteluissa oli dramatiikkaa. Ja ainakin voi tietää vihollisen kokoonpanon divisioonan tarkkuutta yksityiskohtaisemmin.

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 58
- 11/24/2000 5:47:00 PM   
Sami

 

Posts: 61
Joined: 11/6/2000
Status: offline
quote:

Originally posted by Schrubbery: Kas, en ennen tiennytkään että Kannaksella oli SS-joukkoja. Hmm. Lapin sodastakin voisi ehkä saada jonkun kivan skenun, ainakin Tornion maihinnousun jälkeisissä taisteluissa oli dramatiikkaa. Ja ainakin voi tietää vihollisen kokoonpanon divisioonan tarkkuutta yksityiskohtaisemmin.
Terve, uskoisin, että tuon kirjoittaja tarkoitti pohjoiskarjalaa, eikä kannasta. Olet oikeassa, Lapin sodasta saisi varmaan aika mielenkiintoisia skenuja... "pirusti oli miinoja kylvetty ja ansoja viritetty", niinkuin vaarini sanoo. T:Sami

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 59
- 11/24/2000 6:36:00 PM   
JTV

 

Posts: 47
Joined: 9/11/2000
From: Finland
Status: offline
quote:

Originally posted by Sami: Terve, uskoisin, että tuon kirjoittaja tarkoitti pohjoiskarjalaa, eikä kannasta. Olet oikeassa, Lapin sodasta saisi varmaan aika mielenkiintoisia skenuja... "pirusti oli miinoja kylvetty ja ansoja viritetty", niinkuin vaarini sanoo. T:Sami
Taisi kyseinen "Nord" sotia Lapissa vaikka se epämääräisesti Karjalassa väitettiin olleen: http://www.feldgrau.com/6ss.html Taisi muuten sama divisioona saada vielä todella huonon arvostelun suomalaiselta taholta, oli kuulemma selvästi huonommin varustettu ja koulutettu kuin muut saksalaisten Lapissa ollet yksiköt. Noiden Lapin sodan scenaarioiden mielenkiintoisuutta tosin helposti rajoittaisi se ettei panssariajoneuvoja paljonkaan ollut taisteluissa. Saksalaisilla oli Lapissa silloin vain yksi ps-pataljoona ranskalaisia sota-saalisvaunuja ja suomalaisilla panssarien eteneminen oli tuhoutuilla+miinoiteluilla silloilla/teillä niin hidasta etteivät ne paljon taisteluihin osallistuneet. Panssarien välisiä taisteluita sattui tiettävästi koko Lapin sodassa vain yksi, jossa suomalainen T-26 tuhosi tunnistamattoman pienen saksalaisen psv:n (todennäköisesti Pz-II, tarkempi selostus tuosta "Marskin panssarintuhoojat"-kirjassa).

_____________________________


(in reply to Steel Thunder)
Post #: 60
Page:   <<   < prev  1 [2] 3   next >   >>
All Forums >> [Current Games From Matrix.] >> [World War II] >> Steel Panthers World At War & Mega Campaigns >> Page: <<   < prev  1 [2] 3   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

1.188